Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Η μερίδα... του λέοντος

 Αφού σκοτώσουν το θήραμά τους, τα λιοντάρια καταβροχθίζουν το κρέας του και μετά κοιμούνται σχεδόν όλη τη μέρα. Έχουν την πολυτέλεια να τεμπελιάζουν τόσο, επειδή κανένα ζώο δεν τολμάει να επιτεθεί στο λιοντάρι. Όπως και να 'χει, αυτός είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να περνάς την ώρα σου μεταξύ των γευμάτων... 

Γεύμα σε 12 λεπτά

8:03 π.μ. Ύστερα από αρκετών ωρών καρτέρι, μια λέαινα επιλέγει τον στόχο της-μία από τις πιο αδύναμες αντιλόπες του κοπαδιού.

8:04 π.μ. Τρέχει ακάθεκτη προς το θύμα της. Η αντιλόπη άργησε να πάρει είδηση και επιχειρεί να το σκάσει.

8:05 π.μ. Η λέαινα αρπάζει την αντιλόπη. Με ένα χτύπημα στα πόδια και ένα δάγκωμα στη σπονδυλική στήλη, δεν της αφήνει κανένα περιθώριο. 

8:15 π.μ. Καταφτάνουν και άλλα λιοντάρια και πέφτουν με τα μούτρα στο πλούσιο γεύμα.

 
Την τεράστια γλώσσα του λιονταριού τη βλέπουμε όταν χασμουριέται. Καλύπτεται με προεξοχές, αρκετά σκληρές ώστε να ξύνει το κρέας από τα κόκαλα. 
 
Εxtra πληροφορίες: 
  • Καθήκον του γηραιότερου αρσενικού λιονταριού είναι να φυλάει την αγέλη.
  • Τον πυρήνα της αγέλης αποτελούν οι 4-6 λέαινες που συγγενεύουν μεταξύ τους, γεννούν περίπου την ίδια εποχή και φροντίζουν η μία τα μικρά της άλλης.
  • Τα λιονταράκια στη φωλιά υποδέχονται με ενθουσιασμό τη μητέρα τους μόλις επιστρέφει από το κυνήγι. Εκείνη τα οδηγεί στο θήραμα που έχει σκοτώσει, για να φάνε κι αυτά το κρέας που τους αναλογεί. 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φράσεις που θα πρέπει να θυμάσαι

  Ίσως αυτή την περίοδο να είσαι πεσμένος-η και να ήθελες να ακούσεις ή να διαβάσεις κάτι που να σου φτιάξει το κέφι. Λοιπόν είσαι στο κατάλ...