Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Μερίδες: 10
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak
- 7 ασπράδια αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη κοινή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μπολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου