ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΚΑΘΩΣ ΠΑΓΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΒΟ:
1. Ένα σήμα περνά από τα μάτια σου ή τα αυτιά σου στο μεταιχμιακό σου σύστημα, που κάνει μια πολύ γρήγορη ανάλυση και στέλνει ένα σήμα κινδύνου στο σώμα σου.
2. Το σώμα μπαίνει σε συναγερμό από το νευρικό σου σύστημα και την ορμόνη αδρεναλίνη και στέλνει μηνύματα πίσω στους μετωπιαίους λοβούς, προκαλώντας φόβο.
3. Ένα πιο αργό σήμα από τα μάτια ή τα αυτιά σου πηγαίνει στον αισθητικό φλοιό, που καταλαβαίνει τι ακριβώς είδες και στέλνει ένα μήνυμα στους μετωπιαίους λοβούς.
4. Οι μετωπιαίοι λοβοί χρησιμοποιούν τη σκέψη και τη μνήμη για να αποφασίσουν αν η απειλή είναι πράγματι επικίνδυνη. Αν όχι, στέλνουν μηνύματα στο μεταιχμιακό σύστημα προκειμένου να ηρεμήσει το σώμα σου.
- Το πεπτικό σου σύστημα περνά σε δεύτερη μοίρα και το αίμα απομακρύνεται από αυτό και συγκεντρώνεται στους μύες, προκαλώντας σφίξιμο στο στομάχι. Η αδρεναλίνη διεγείρει, επίσης ,τα έντερά σου. Στα άγρια ζώα η αντίδραση αυτή προκαλεί απώλεια βάρους, ώστε να τα βοηθήσει να ξεφύγουν.
- Τα μάτια ανοίγουν και φαίνονται να λάμπουν.
- Ο ρυθμός της αναπνοής αυξάνεται ξαφνικά, προκαλώντας σου αγκομαχητά.
- Το αίμα συγκεντρώνεται στους μύες σου.
- Οι χτύποι της καρδιάς σου επιταχύνονται απότομα , κάνοντας το στήθος να πάλλεται. Ο ταχύτερος καρδιακός ρυθμός βοηθά να μεταφερθεί περισσότερο οξυγόνο στους μύες.
- Οι τρίχες σου ανασηκώνονται και έχεις ανατριχίλες. Η αντίδραση αυτή είναι κατάλοιπο από το μακρινό παρελθόν, όταν οι πρόγονοί μας είχαν τριχωτό δέρμα. Όταν σηκώνονταν οι τρίχες τους, φαινόνταν μεγαλύτεροι και πιο τρομακτικοί ,όπως μια γάτα όταν τρομάζει.
Μπράβο Μαρθούλα! Συγχαρητήρια και καλή (νέα) αρχή! Keep it up!
ΑπάντησηΔιαγραφή